7 sätt att tjäna lite extra slantar

1. Extrajobb
Kanske det mest självklara tipset, skaffa ett jobb. Om du redan har ett, skaffa ett till. Jag har bevis på att man kan ha upp till tre extrajobb och ändå ha en fritid. Har du inget jobb och du har ingen bra anledning till att inte jobba så är det dags och puts upp CV:t. Du kan redan nu kolla igenom Platsbanken efter något som passar dig. Finns även TaskRunner där du blir en alltiallo-hjälpare med allt från att bygga ihop IKEA-möbler till att hjälpa någon flytta. Vill du verkligen inte jobba så kan du bara gå vidare i listan.

2. Mystery Shopper 
Bli en Mystery shopper! Appar som Roamler kan erbjuda dig uppdrag som du kan utföra i nästan alla matbutiker i utbyte mot pengar. Uppdragen kan ge mellan 20 - 200 kr, ibland även mer. Allt du gör är att gå till matbutiken, som man ändå minst nån gång i veckan måste göra, och tar kanske ett par bilder på efterfrågad produkt och svarar på nån kort fråga. Voila! Så enkelt och casual är det.

3. Dela din åsikt 
Ett annat enkelt sätt är att gå med i olika undersökningspaneler. Företag och organisationer vill veta din åsikt om diverse saker. Beroende på hur mycket tid du lägger ner kan du tjäna runt 100 spänn om dagen. Men normalt kanske man gör två eller tre undersökningar i veckan och kan ta ut ett par biobiljetter eller presentkort i slutet av månaden. Mina två bästa sidor är:

YouGov - Favoriten. Bra frekvens av enkäter och ett enormt utbud av produkter att byta poäng mot.
Gå med nu genom länken och få 100 poäng att börja med.
Din Åsikt - Samma koncept, bra som komplement till YouGov. Får presentkort istället för produkter.

4. En mans skräp är en annan mans skatt
Sälj saker du inte längre behöver på Blocket eller Tradera och tjäna ihop en extra slant. Har du en cykel som du inte cyklar på? Behåll den och börja cykla på den. Sälj istället den där tröjan du köpte och sen insåg att din kompis hade en likadan. Som jag nämnde i min sparartikel här, så finns det även mycket aktiva köp- och säljgrupper och marknader på Facebook man kan använda.
Är du en konstnär eller hantverkare? Sälj din konst på Etsy.

5. Starta Blogg, Youtube 
Har du ett intresse som du brinner för så kan du testa och starta en blogg eller kanske en Youtube-kanal. Vem vet, du kanske blir nästa PewDiePie! Men håll dig borta från dealsbloggande...

6. För den våghalsade
Är du student? I behov av pengar? Forskare erbjuder stora summor för att du ska ställa upp i undersökningar och vetenskapsstudier. Var inte orolig, du kommer inte att växa ut en tå på pannan av det. Studierna är väldigt noga reglerade och allt är utförligt redovisat. På Studentkaninen kan du läsa mer.

7. Tävla och vinn priser 
Vinnarskalle? Jag vet att jag är. Våga vara med på tävlingar, om de ändå är gratis vad har du och förlora? Frågetävling, sporttävling, mässtävling, allt. Jag vann som senast på en mässa häromdagen en sportväska från Thule med ett värde på ca. 1500 kr, gratis! Dessutom kan man passa på och samla på sig lite kvällsgodis från montrarna, no shame.


Inga kommentarer

Skicka en kommentar

© DealsDanne
Maira Gall